Salam… Syukur Alhamdulillah…

DJ jumpa peluang ini, sambut peluang ini, & kongsi peluang ini. Tq Allah kerana rezeki mu ini.

Berilah peluang kepada diri anda dengan membaca website ini dari mula baris pertama sehingga habis baris terakhir, baca sekerat-kerat tu yang tak berapa “nampak” tu, rugi…, anda dah sampai ke page website ini, luangkan beberapa minit masa berharga anda, ianya bakal membuka satu lembaran baru yang luarbiasa hebat dalam hidup anda – POWER!

Founder/ President BisnesJaya Group
Pakar/ MultiJutawan Hatrik Usahawan Pantas #1 Malaysia​

Ikon Usahawan Tahunan 2019

Ikon Usahawan Tahunan 2019 (Latihan & Pemasaran)

Logo Asia Pasific

Asia Pacific Top Women Entrepreneur 2018 & 2019

Logo Oxcel

Fellow of OXCEL (F.Dip.OXCEL), The Oxford Centre for Leadership, United Kingdom

  • Dato’ Jah telah berkecimpung dalam bidang keusahawanan selama 10 TAHUN, memegang gelaran TRIPLE MULTIJUTAWAN PANTAS PROVEN LEJEN 🙂 ,6 FIGURE INCOME SEBULAN, TOP SPONSOR SYARIKAT.. di TIGA bidang usahawan iaitu Kesihatan air (Kangen Water, PEMECAH REKOD DUNIA – THE FASTEST IN THE WORLD!) (2015-hingga sekarang), Telekomunikasi (Tone Excel) (2013-hingga sekarang TONE WOW), dan e-Pendidikan (Score A) (2009-2013).
  • Dato’ Jah telah melahirkan BELASAN ORANG JUTAWAN (dalam masa 2 tahun) & RIBUAN ORANG BERPENDAPATAN 4, 5, 6 ANGKA SEBULAN (dalam masa 10 tahun) yang terdiri dari pelbagai latarbelakang.. Tidak kira siapa diri anda, yang penting anda nak UBAH KEHIDUPAN anda
  • Sebelum menceburi bidang usahawan, Dato’ Jah bekerja makan gaji (1989-2009) di syarikat swasta I.T. selama 20 tahun, jawatan terakhir sebagai Ketua Jabatan, merupakan pekerja cemerlang syarikat secara konsisten.
  • Setelah berjaya dengan produk orang lain Dato’ Jah mengorak langkah mengeluarkan produk kesihatan dengan branding DJ Moment, NaViX (2017-hingga sekarang) keluaran syarikat beliau sendiri
  • Tahun lepas DJ join bisnes Affiliate Junction (2018-hingga sekarang), dan telah pecahkan rekod terbaik bisnes-bisnes sebelum ini di HARI PERTAMA join! Seterusnya mencapai REGIONAL PARTNER pantas Malaysia & Indonesia iaitu dalam masa 2 bulan sahaja.
  •  Terbaru Dato’ Jah join 1 lagi bisnes iaitu C2Joy (Mid-Sept 2019-hingga sekarang). Beliau telah pecahkan rekod syarikat menjadi Platinum Director paling pantas & 5 figure income dalam masa 7 hari  serta naik pangkat Ruby Director & 6 figure income pada hari 73 sahaja!
  • Dato’ Jah merupakan PENGASAS kepada BisnesJaya Academy (BJA) iaitu training center yang melatih para usahawan (2009 hingga sekarang) berjaya hingga ke peringkat JUTAWAN. Akademi ini sesuai untuk semua para usahawan terutama yang bercorak network marketing
  • Pencapaian Dato’ Jah telah mendapat liputan di beberapa media seperti akhbar, majalah, radio, tv, dan media sosial
  1. SENANG dibuat oleh kebanyakkan orang
  2. Jadi PENGGUNA pun dah bagus dah
  3. Jika GAGAL tak rugi
  4. REPEAT SALES (pasif) tinggi
  5. Produk KEPERLUAN
  6. MODAL memang dah keluar/beli
  7. MAINTENANCE tak beban
  8. Pasaran BESAR; Potensi BERTERUSANTAK Bermusim; ANTI Kemelesetan Ekonomi
  9. MARKET fresh

Head Quarters (HQ)

PT 286-G, Seksyen 26, Jalan Dusun Muda, 15300 Kota Bahru, Kelantan, Malaysia

Branch Office

No. 167-1, & 168-1, Jalan Dataran Cheras 9, Cheras Trader Square, 43200 Selangor, Malaysia.

It Is Where You Go From Here That's Important

Apakah ikhtiar kita?
Mencegah atau mengubati?
Atau kedua-dua sekali?

TDC HOLDINGS SDN BHD
Memperkenalkan...

Susu

Milk That Changes
Your Life

Komposisi susu C2Joy : 

Colostrum + Calsium (C2)

Didapatkan dari New Zealand,

Ditambahbaikkan di US,

Diproses di Malaysia,

Dieksport ke Indonesia,

Dikongsi kepada DUNIA.

C2JOY hanya diproses dengan susu Kolostrum lembu
(Bovine Colostrum)

SEAWAL 6 JAM

untuk memastikan kualiti Kolostrum dan kandungan IMMUNOGLOGULIN  (IgG) mencapai *2.25% di setiap sachet.

Kandungan C2JOY  setiap sachet:

  • Colostrum Powder: 2g
  • Milk Calcium Complex (Trucal D7): 1g
  • Skim Milk Powder: 12g

Berat Bersih: 15g/Sachet 

*Kandungan IgG produk kolostrum di pasaran secara purata hanya 1% setiap bulan

New Zealand: The Best and Most Hygiene Milk in the World

Saksikan bagaimana susu C2Joy diproses

Formulasi & kajian saintifik yang TERBUKTI BERKESAN

Formulasi terbaik ini bertindak melalui:

tahukah anda?

Susu adalah salah satu makanan penting dalam DIET SEIMBANG iaitu pemakanan secara sihat seperti yang dipaparkan dalam piramid makanan. 

Saranan Minum Susu

Ayat Quran dan Hadis berkenaan saranan kita meminum susu lembu sebagai minuman sunnah

 

Firman Allah SWT :-

وَإِنَّ لَكُمْ فِي الْأَنْعَامِ لَعِبْرَةً نُسْقِيكُمْ مِمَّا فِي بُطُونِهِ مِنْ بَيْنِ فَرْثٍ وَدَمٍ لَبَنًا خَالِصًا سَائِغًا لِلشَّارِبِينَ

“Dan sesungguhnya pada binatang ternak itu benar-benar terdapat pelajaran bagi kamu. Kami memberimu minum daripada apa yang berada dalam perutnya (berupa) susu yang bersih antara kotoran dan darah, yang mudah ditelan bagi orang-orang yang meminumnya” (QS. An Nahl : 66)

 

Dan sabda Rasulullah SAW :-

فَعَلَيْكُمْ بِأَلْبَانِ الْبَقَرِ فَإِنَّهَا تَرُمُّ مِنْ كُلِّ الشَّجَرِ

“Hendaklah kalian minum susu sapi karena ia makan dari setiap pohon” (HR. Ahmad, Hakim dan Ibnu Hibban; shahih).

C2Joy - c yang pertama adalah

Kolostrum benefit

Banyak penyakit sebenarnya berpunca daripada usus (perut), dan penyerapan nutrien yang seimbang adalah penting untuk mengekalkan kesihatan badan dalam keadaan yang optima.

Kolostrum adalah penyelesaian terbaik untuk kesihatan keseluruhan Sistem Pencernaan.

Excerpts from the book: ‘Peptide Immunotherapy, COLOSTRUM, A physicians Reference Guide’ By Andrew M. Keech, PhD with contributions from Michail V. Borissenko BS, MS, Steven Bock, MD, Kenneth J. Frank, MD

Kolostrum sangat penting bagi manusia dalam pembetukan dan meningkatkan keberkesanan Sistem Antibodi dan memberikan Faktor Pertumbuhan yang optimum kepada manusia khususnya bayi.

Pakar Immunology, Albert Sabin menggunakan Kolostrum Lembu (Bovine Colostrum) sebagai bahan utama untuk menghasilkan Immunoglobulin yang dapat melawan penyakit, khusus penyakit Polio. Namun ianya digantikan dengan vaksin disebabkan harga kolostrum yang agak mahal walaupun kesan kolostrum sebenarnya lebih bagus.

Mengikut kajian saintifik, berbanding dengan susu kolostrum daripada binatang lain, susu Kolostrum Lembu merupakan kolostrum yang PALING MIRIP dengan komposisi susu ibu manusia malah mempunyai faktor immunisasi yang empat kali ganda lebih tinggi berbanding kolostrum manusia.

kenapa mesti kolostrum new zealand?

Di New Zealand, lembu dijadualkan untuk melahirkan anak pada tempoh yang sama setiap tahun, jadi kolostrum yang dikumpul adalah segar dan boleh diproses segera.

Di negara lain, kolostrum terkumpul adalah sedikit dan mesti disejuk-beku terdahulu sebelum cukup kuantiti untuk diproses.

Sejuk-beku menghilangkan sebahagiaan khasiat kolostrum.

komposisi susu kolostrum c2joy

B.R. Thapa (2005) Health Factors in Colostrum. Indian Journal of Pediatrics, Volume 72 (7) : 579-581

KOLOSTRUM MENGANDUNGI

FAKTOR KESIHATAN DAN DIBAHAGIKAN KEPADA 3 KATEGORI:

● 12 FAKTOR IMUNISASI

● 3 FAKTOR PERTUMBUHAN

● 10 VITAMIN & MINERAL

Lebih kurang 20 jenis antibodi khusus untuk melawan virus, bakteria, yis & kulat seperti E.Coli, Salmonella, Rotavirus, Candida, Streptococcus, Styphylococcus, Cryptosporidium, H.Pylori dan lain-lain

Sangat penting dalam pencegahan jangkitan kuman, bakteria & alergi. Terdapat 5 jenis iaitu IgA, IgD, IgE & IgM. Kandungan IgG perlu melebihi 2% setiap sajian (1 sachet C2Joy mengandungi 2.25%) untuk kesan penyerapan optimum bagi badan manusia

Menstabilkan sistem imunisasi badan manusia

Menekan & menahan pembiakan virus, sel-sel mutasi & jangkitan kuman

Mengawal & meransang tempoh masa & kekerapan tindakan sistem imunisasi

Memangkin tindak balas imunisasi

Mengikat bakteria terjangkit & mengelakkan kemasukannya ke dalam membran mukosa (Kulit dalaman organ)

Melindungi Immunoglobin di dalam ruangan terlalu berasid dalam sistem usus

Menghancurkan virus & bakteria; sesuai digunakan dalam makanan bayi

Memperlambatkan jangkitan & pembiakan virus

Mengoksidakan & menghancurkan bakteria & sel-sel negatif

Menstabilkan emosi & aktif melawan sel-sel negatif

Membantu dalam pembahagian sel tisu penghubung & otot

Pembinaan sum-sum tulang serta membaiki kerosakan sel tisu & penyembuhan tulang

Melindungi & mengekalkan kesihatan kulit

Kesihatan mata & pertumbuhan kanak-kanak

Pertumbuhan & menguatkan serta memperbaiki sel-sel tisu & otot badan

Mengawal kestabilan tekanan darah serta sistem saraf

Membekalkan tenaga harian untuk badan

Membentukkan struktur tulang & gigi

Mengekalkan kesihatan darah & sel-sel saraf

Membantu memberikan tenaga & memastikan sel-sel badan berfungsi dengan normal

Menguatkan tulang & gigi serta mengawal kestabilan tekanan darah & kekuatan otot

Membantu menyalurkan tenaga ke seluruh badan & tulang

Mempercepatkan penyembuhan luka serta perkembangan sel-sel otak

C2Joy - c yang kedua adalah

Trucal D7® adalah formula khas yang dipatenkan oleh Glanbia Nutritionals. Ianya adalah EKSTRAK KALSIUM yang terbaik di dunia

TruCal® : BUKAN SEBARANG KALSIUM

  • Formulasi unik yang digunakan untuk membantu dalam pembinaan tulang yang kuat dan sihat secara optium
  • Sumber mineral susu asli yang mudah diserap untuk pembentukan tulang
  • Terbukti lebih berkesan dalam peningkatan kekuatan dan kepadatan tulang berbanding sumber kalsium yang lain
  • Membantu dalam pembentukan semula tulang yang patah lebih laju dan berkesan dalam masa 6 minggu berbanding sumber kalsium yang lain

L. Ward (2007) Trucal® milk calsium significantly increase bone Strength and improves bone biomarkers in vivo, TC-CL-0107-1. Glanbia Nutritionals, Inc.

Komposisi yang 99.9% hampir mirip dengan komposisi tulang manusia. Bukan kalsium dari tulang / cengkerang.

FAKTA MENARIK

Kadar penyerapan Nutrisi yang maksima adalah melalui bendalir iaitu lebih 90%. Susu C2Joy dalam bentuk sachet dan boleh dilarutkan bersama air suam

“Researchers believe that a reaction takes place with breast milk when it hits the gut. It produces a protein called alpha-lactalbumin, which targets cancer cells.”

Dalam Kolostrum mengandungi Lactalbumin. Susu C2Joy adalah Susu Kolostrum 6 jam pertama dengan Grade Terbaik daripada New Zealand.

Kalau lagi ada orang kata Kolostrum itu produk sampah, maka baca artikel ini sampai habis. Ke kurang pandai bahasa Inggeris tapi saat diberikan bukti berlagak bagaikan doktor pakar?

Dan satu lagi, Susu adalah ciptaan Allah, bukan produk buatan manusia.

Henti hina ciptaan Allah dan agungkan ciptaan manusia melebihi daripada ciptaan Allah.

Jom kembali kepada Fitrah.

Apakah itu mahal?

Segala yang boleh dibeli dengan wang itu murah.

Segala yang tidak boleh dibeli dengan wang itu mahal.

Sebab itu,

Kaki itu mahal, kereta itu murah;
Tangan itu mahal, pen itu murah;
Masa itu mahal, jam tangan itu murah;
Mata itu mahal, cermin mata itu murah;
Kebahagiaan itu mahal, rumah itu murah;
Kesihatan itu mahal, Susu Kolostrum C2Joy tu murah.

Kalau Anda masih kata benda yang boleh dibeli dengan wang itu mahal, maka sebenarnya bukan benda itu mahal, cumanya mentaliti dan level of mindset Anda yang terlampau murah.

Ramai manusia gagal menilai sesuatu itu mahal dan murah, sebab itu ketika kehilangan sesuatu yang benar-benar mahal dengan mengejar sesuatu yang sebenarnya murah, baru mula menyesal namun kebanyakan masa sudah terlewat.

The power of Repeat Order
———————————————

Pakej Repeat Order paling mahal di TDC: RM235
Pakej Dealer paling mahal di TDC: RM2,350

Itu pun Repeat Order TDC hampir 49% daripada Jumlah Jualan TDC.

Kelangsungan sesebuah syarikat adalah melihat kepada Repeat Order produk sesebuah syarikat. Kalau tiada Repeat Order atau hanya one off selling, MUSTAHIL sesebuah syarikat itu dapat kekal melainkan mereka mengeluarkan produk baru tidak henti atau mengubah sistem pemasaran tidak henti.

Dengan #fenomenaC2Joy yang begitu luar biasa dan kemasukan ahli yang begitu ramai, TDC masih kekal Repeat Order rate menghampiri 49% daripada jualan walaupun sebenarnya Harga Repeat Order kita hanya 10 kali ganda lebih kecil daripada Pakej Pengedar terbesar.

Kenapa terjadinya Repeat Order begitu tinggi?
1. Produk berkualiti dan orang beli tak henti.
2. Produk memberikan keuntungan cukup tinggi margin runcitnya.
3. Sistem komisen yang serupa dikirakan atas Repeat Order ataupun Pendaftaran Ejen.

Namun point no. 2 dan no. 3 tetap perlu point no. 1 untuk support kalau tidak sia-sia sahaja point no. 2 dan no. 3 tersebut.

“Product that speaks itself”

Saya bangga dengan Repeat Order yang tinggi, bukan ejen yang ramai.

Sebab saya yakin Leader comes and goes, C2Joy last forever.

#HafizHiew

Pasaran Produk Tenusu Sedunia dalam RM200billion setahun. C2Joy belum sampai 1% pun.

 #fenomenaC2Joy

Itu la… tak check-it-out sendiri tak tahu! Kepada yang dah check-it-out – usah bertangguh lagi, nanti kawan-kawan & sedara-mara U yang akan prospekting U balik! Ini FENOMENA ARUS DERAS yang tak dapat ditahan-tahan, tak boleh elak, better U yang join dulu & prospekting mereka. Kepada yang dah join, usah lambat-lambat – Gali Guna Traktorrrr…!!!!! 🙂

Cara Minum Susu C2Joy

CADANGAN KADAR PENGGUNAAN MENGIKUT PENYAKIT
* Alergi Kulit – 3x (Pagi, Petang, Malam)
* Awet Muda – 2x (Pagi sebelum makan, malam sebelum tidur)
* Alahan / Asthma / Lelah – 2x (Pagi sebelum makan, malam sebelum tidur)
* Batuk Kering – 2x (Pagi sebelum makan, malam sebelum tidur)
* Buasir – 3x (Pagi, Petang, Malam)
* Denggi – 3x (Pagi, Petang, Malam)
* Gastrik – 2x (Pagi sebelum makan, malam sebelum tidur)
* Haid Tidak Stabil – 1x (Malam sebelum tidur)
* Insomnia – 1x (Malam sebelum tidur)
* Jangkitan Kuman – 3x (Pagi, Petang, Malam)
* Kencing Manis – 2x (Pagi, Malam sebelum tidur)
* Lesu / Letih – 1x (Pagi)
* Masalah Ginjai – 1x (Pagi sebelum makan)
* Masalah Hati / Hempedu – 1x (Malam sebelum tidur)
* Masalah Peredaran Darah – 2x (Pagi sebelum makan, malam sebelum tidur)
* Masalah Rahim – 2x (Pagi, Malam sebelum tidur)
* Mineral Kurang – 1x (Pagi)
* Migrain / Sakit Kepala – 1x (Pagi sebelum makan)
* Obesiti / Kegemukan – 2x (Pagi sebelum makan, malam sebelum tidur)
* Ostereoporosis / Tulang Rapuh – 2x (Pagi, Petang)
* Patah Tulang – 3x (Pagi, Petang, Malam)
* Sembelit – 2x (Pagi, Petang)
* Strok / Lumpuh – 4x (Pagi, Tengahari, Petang, Malam)
* Saraf – 3x (Pagi, Petang, Malam)
* Tekanan Darah Tinggi – 2x (Pagi sebelum makan, malam sebelum tidur)
* Tekanan Darah Rendah – 3x (Pagi, Petang, Malam)
* Tenaga Batin – 1x (Malam sebelum tidur)
* Tumor / Cysts / Kanser – 4x (Pagi, Tengahari, Petang, Malam sebelum tidur)
* Wanita Mengandung – 2x (Pagi, Malam sebelum tidur)
* Wanita Menyusu – 3x (Pagi, Petang, Malam)
* Wanita Setelah Melahir / Pantang – 3x (Pagi, Petang, Malam)
* Lain-lain – 1x (Pagi atau Malam)

Clinical references for colostrum

TDC Holdings SDN BHD telah mendapat pengiktirafan Sijil Pematuhan Syarak daripada Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (ANGKASA) ini membuktikan bahawa Susu Kolostrum C2Joy adalah selaras dengan kehendak dan tuntutan Syariah

Ada sijil HALAL JAKIM, HACCAP, MeSTI, ISO 22000 dan sijil BADAN POM.

100% Original.
100% Colostrum.
100% Calcium Sihat.
Tiada bahan kimia.
Tiada dadah.
Tiada bahan terlarang.

Susu C2Joy adalah sebagai IKHTIAR untuk menyembuhkan pelbagai jenis penyakit antaranya:

Alergi Kulit, Awet Muda, Alahan, Asma, Lelah, Batuk Kering, Buasir, Denggi, Gastrik, Haid Tidak Stabil, Insomnia, Jangkitan Kuman, Kencing Manis, Lesu / Letih, Masalah Buah Pinggang, Masalah Hati / Hempedu, Masalah Peredaran Darah, Masalah Rahim, Mineral Kurang, Migrain / Sakit Kepala, Obesiti / Kegemukan, Ostereoporosis / Tulang Rapuh, Patah Tulang, Sembelit, Strok / Lumpuh, Saraf, Tekanan Darah Tinggi, Tekanan Darah Rendah, Tenaga Batin, Tumor / Cysts / Kanser, Wanita Mengandung, Wanita Menyusu, Wanita Setelah Melahir / Pantang dan lain-lain.

Selain itu kita perlu amalkan pemakanan sihat dengan minum susu setiap hari, mencegah LEBIH BAIK dari mengubati.

Dapatkan Manafaat Susu Kolostrum c2joy untuk kekal Sihat, Cantik dan Muda.
Channel tidak rasmi untuk segala infomasi berkaitan Testimoni C2Joy.

https://t.me/testimonisusuc2joy

KENAPA TDC HOLDINGS SDN BHD?

✔ Modal SEKALI seumur hidup

✔ TIADA maintain/paksaan beli

✔ Bonus dibayar HARI-HARI

✔ Repeat order sangat BESAR

✔ Pelbagai REWARD disediakan

✔ Bisnes boleh DIWARISI

✔ KHAIRAT kematian

• Yuran keahlian seumur hidup RM50
• Harga Pakej Silver/Gold/Platinum sudah termasuk yuran keahlian

8 DALIL WHY PLATINUM❓

  1. Harga 1 sache c2j lebih murah hanya rm2.87 shj berbanding silver rm4.27
  2. Bila dpt harga murah, minum sendiri pun murah, jual dpt untung runcit lebih tinggi berbanding silver.
  3. Bonus sponsor lebih tinggi rm300 bila dpt sponsor platinum di bwh u berbanding rm85 jika u ambil silver.
  4. Dah la tu balance rm215 (sykt tetap keluarkan bonus m300 tolak u layak rm85 shj), terpaksa dpt kat upline u yg platinum, pdhal u yg buat kerja2 sponsoring tuh.
  5. Had pairing sehari 167 pair berbanding silver hanya 10 pair. Rugi ooo flushing.. duit tuuu…
  6. Nak naik pangkat nanti (ke Platinum Director & above), u kena ambil pakej Platinum.
  7. Supaya u ada stok di tangan. Boleh jual terus kepada prospek atau dulukan kepada downline.
  8. U amik silver mcm mn nk convince yr prospek amik platinum.. monkey see monkey do. Nampakkan yr prospek kelebihan amik platinum spt di atas, nampakkan bahawasanya org yg amik silver tu tak cerdik, jgn paksa tp nmpkkan – its a skill!

💪~🦀DJ

Teman-teman sedarlah,

Plan A anda iaitu apa yang anda buat sekarang, tidak memungkinkan anda mencapai impian anda. Peluang dah datang depan mata, tuhan dah bagi, peluang best-best datang jarang-jarang sangat dalam hidup. Sambut lah peluang yang power ini.

~Ikhlas, Dato’ Jah

Teman-teman…

Memang benar duit bukan segala-galanya… Tapi banyak perkara/masalah boleh diselesaikan dgn duit. Selain itu, kita mempunyai kawalan ke atas masa kita… Masa bersama orang tersayang kita…

Bayangkan kita boleh bersarapan jam 10 pagi bersama anak kecil dan pasangan kita di restoran mamak kegemaran kita, tatkala kebanyakan orang lain sedang sibuk bekerja di pejabat…

Bayangkan kita boleh meluangkan masa bersama orang tersayang terutama di saat mereka memerlukan kita di samping, tanpa pelu meminta keizinan/ memohon cuti dari majikan kita..

If You Want To Go FAST..
Go ALONE!
If You Want To Go FAST, FAR & BIG…
Let’s Go TOGETHER!”

“Pilihan yang kita buat hari ini menentukan kehidupan kita di masa yang akan datang”.

SESUNGGUHNYA KEJAYAAN adalah PILIHAN…
KEGAGALAN juga adalah PILIHAN…
KITA YANG PILIH!
(Of-course dengan izinNya)

  • Beliau memiliki master Computer science (Management Information Technology) Universiti Putra Malaysia
  • Bekas LEFTENAN MUDA Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) UPM
  • Bekerja dalam sektor IT dan pernah satu syarikat dengan DJ.
  • Bekas pramugari Malaysia Airlines, mengembara ke seluruh pelusuk dunia. WOW jauh berjalan, luas pengetahuan nih.
  • Berhenti MAS, kemudian kembali ke sektor korporat IT terlibat dlm projek2 IT.
  • Kemudian beliau terjun dalam bidang ICT Services dan Business Process Outsourcing (BPO).
  • Vice President BisnesJaya Group sejak tahun 2014.
  • Branch Tone Excel, Pangkat 6A2 dalam bisnes Kangen, Regional Partner Qualifier (RPQ) bisnes Affiliate Junction, Platinum Director (39 hari) bisnes C2Joy
  • Yazid Daud yg merupakan Full Time Internet Marketer yg berpengalaman lebih 20 tahun dalam Bisnes Online. Hanya menjalankan bisnes dari rumah sahaja dan merupakan SPEAKER & COACH pada ramai usahawan di Malaysia.

  • Beliau seringkali diundang untuk memberi TALK di seluruh Malaysia khususnya dalam bisnes yg beliau jalankan sehingga ke hari ini dan tidak akan berhenti sampai bila-bila. Trademark beliau adalah “Close Deal Tanpa Suara”

  • Beliau sudah Rasa Duit Masuk 4 HINGGA 5 ANGKA SETIAP HARI Malahan Mencecah 6 ANGKA SETIAP BULAN..

  • Kamaruzaman Zainal atau dikenali sebagai SifooKZ
  • Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan (Kewangan/Komputer) USM
  • Attache Pelaburan, Kedutaan Tokyo, Jepun (Diplomat)
  • Pengarah Eksekutif, sebuah syarikat Bursa Malaysia
  • Pengarah Urusan, syarikat pengiklanan sendiri
  • Business Partner Tone Group
  • Memiliki Ijazah Sarjana Muda Ekonomi(Kepujian) UKM, 1985
  • Bekerja makan gaji di Bangkok Bank, Felda Marketing dan UMBC Bank sebelum menceburi bidang insuran dan takaful di Great Eastern
  • Presiden Selangor Buddhist Association 1998-2013
  • Penasihat Persatuan Siam Kelantan, KL dan Selangor sejak 1999
  • AJK Persatuan Pakatan Anak Kelantan 2019
  • Terlibat dalam bisnes bersama Dato Jah dalam TE/TW, kangen Water, Navix dan kini C2Joy
  • Juga, wakil Super Tech Industries mempromosikan baka durian Diraja ASFA50 kepunyaan Tuanku Perlis dan juga Jurubahasa Kehormat Kedutaan Thailand di KL dalan BM, BI dan Bahasa Thai
  • Pemenang kategori bukan Melayu dlm pertandingan Cerpen Utusan Public Bank 1990 & DBP – Maybank tahun 1991
  • Atau lebih mesra dipanggil Anna Luna (AL).
  • Bekas graduan dalam bidang IT / Computer Engineering di salah sebuah ITPS.
  • Bekas IT executive Trainer dan IT Specialist.
  • Pernah terlibat dengan beberapa platform bisnes Network Marketing sebelum ini seperti Amway dan Tone. 
  • Merupakan pemenang best presenter / best dealer semasa di Training Program Golden Seed Batch 4.
  • Kini sebagai Leader Network Marketing dan Platinum Director tdc C2Joy.
  • 9 tahun dalam bidang usahawan –  konventional & network marketing
  • Memiliki Ijazah Sarjana Muda Perakaunan, University of South Wales, UK
  • Bekerja makan gaji di sebuah syarikat GLC selama 17 tahun dengan jawatan terakhir sebagai Vice President Treasury sebelum ceburi bidang usahawan
  • Terlibat dalam 5 usahawan network marketing iaitu Telekomunikasi (Tone Excel), Kesihatan Air (Kangen Water), Produk Kesihatan DJ Moment – NaViX, Affiliate Junction & C2Joy
  • Jun-2018 berjaya memenangi hadiah kereta MyVi, cabaran bisnes NaViX

Sebenarnya nak suruh TUKAR SUSU jer… dari mana-mana susu kepada C2Joy
Itu aje! Iya… itu aje bisnes/program ni. SEMPOI GILER… tapi income boleh dapat 4 or 5 angka sebulan malah boleh pergi ke
6 angka sebulan! Lagi giler…!
Of course bukan dalam jangkamasa yang singkat ler… kena usaha lah… ini bukan skim cepat kaya, duduk diam dapat duit… Cuma usahanya tak lah susah mana…

Apakah Risiko Anda?
Kalau bukan ini – ada apa lagi?
Kalau bukan sekarang – bila lagi?
Ayuh rakan-rakan, setiap detik yg anda
tangguh untuk join bisnes ni, setiap detik
itu lah anda RUGI sebab susu memang KEPERLUAN harian untuk dieat seimbang & IKHTIAR sembuhkan penyakit .. baik convert
ke susu C2Joy sekarang juga
– dapat benefitsnya & boleh buat duit!

Nasihat DJ:
Network marketing ni kita tak boleh
nak tahan-tahan pergerakannya.
So cepat-cepat lah buat – inform/sponsor
sedara-mara, kawan2 u. Kalau u lambat gerak nanti mereka di sponsor oleh
orang lain, jangan salahkan sesiapa,
apalagi memang tak salah pun mereka
berbuat begitu sebab ini bisnes lain.
Kepada yg dah join, buat ikut sistem DJ yg dah proven. Ikuti sistem ‘Base 4-Serangkai’, DJ tunjukajar! C2Joy Memang
Luar Biasa Hebat POWER POWER POWER! Biz yg sungguh sempoi & langsung tak membebankan. Tak de proven ilmu – memang susah, dah ada ilmu proven – senang gitu!

Berapa akaun nak buka?

Bila masanya yg tepat untuk buka?

Rahsia dapat income 3 kali ganda walau dengan kerja yang sama, akan dibongkarkan..

Details nya, DJ akan terangkan dalam Training OnBoarding nanti. 

*Training OnBoarding dilakukan setelah anda join sesuatu bisnes

DJ akan bantu jawab ALASAN-ALASAN yang selalu prospek kita bagi

1. Tiada Modal

Perusahaan Kecil & Sederhana (PKS), Modal dalam RM30K – RM150K

Bisnes susu C2Joy,
Modal serendah RM320 & RM2,150 sahaja

2. Tiada Masa

Bahagikan masa dengan cara yang betul

Plan A – Kerja/ Study/ Biz lain
Plan B – Biz C2Joy

Tunggu apa lagi? Nak tunggu ready/waktu free/sesuai, hmmm… sampai bila-bila la tak kan jumpa. Peluang datang tanpa smell tanpa color, kita tak tahu & tak ready. Tapi bila dia/peluang tu dah datang, kita sambar je… Itulah apa yang orang-orang berjaya buat. Itulah perbezaan antara orang-orang yang berjaya dengan tidak. Mereka tak tangguh-tangguh bila peluang datang, mereka terus ambil tindakan. Just block the date & time, and go for it – check-it-out sendiri! No obligation.
Udah-udah le tu hidup duk buat bajet tiap-tiap bulan. Dah tahu tak cukup – bukannya buat bajet… dah tahu tak cukop – cari lah alternatif… dah tahu tak cukup – ubahlah! Ubah…!

3. Tak Suka Cari Orang

Lumrah manusia suka recommend & promote kepada kawan-kawan & sedara mara (kadang-kadang kat orang-orang yang tak kenal pun) mengenai apa yang kita suka – produk, perkhidmatan, idea & macam-macam lagi lah. Tahukah anda apa yang kita lakukan itu di namakan network marketing. Definisi simple network marketing adalah:

“Recommending & promoting what you like”.

Itu aje. Jadi, semua orang lah melakukan network marketing 🙂

Contoh: Kita pergi makan di restoran yg sedap, kita beritahu kawan-kawan & sedara-mara kita betapa sedapnya makanan di situ (kat orang-orang tak kenal pun kita bagi tau especially zaman I.T. ni senang nak sebarkan info. contoh melalui facebook). Yup, kita recommend movies, muzik, hp, computer, buku, resepi masakan, pembantu rumah, doktor, kereta, rumah, sukan, politik, artis & pelbagai lagi lah. Kita semua setiap hari melakukannya.

Terdapat 2 kategori manusia:
Pertama: Orang yang recommend & promote perkara yang dia suka.
Kedua: Orang yang dibayar kerana melakukannya.

Ramai orang kata dia tak suka buat network marketing, dia tak sedar yang dia telah, sedang, & akan terus melakukannya, cuma dia TIDAK DIBAYAR.

Top 10 Alasan ke…

4, 5, 6, 7, 8, 9 & 10

DJ akan jelaskan dalam Training OnBoarding secara mendalam setelah anda join nanti. Jom bersama rangkain DJ! 😉

Teman-teman

Jika apa yang anda lakukan sekarang memungkinkan anda mencapai impian anda, teruskanlah, tetapi Jika tidak, ayuh UBAH lah! SAMBUTlah PELUANG yg POWER ini! Kepada yang dah menyambutnya – BUAT BETUL2 CARA MUDAH, PANTAS, & MAKSIMUM INCOME – DJ tunjukajar di Sistem “Base-4-Serangkai” BisnesJaya.

DJ nak bawa orang-orang yang ikut DJ – berjaya!

Tidak kiralah mereka ni dari rangkaian bisnes DJ terdahulu atau dari rangkaian orang lain yang nak ikut, juga yang bukan orang-orang dari bisnes terdahulu – itu lebih ramai!

Supaya kita sama-sama berjaya dapat the truly recurring pasif income!
Bezanya – banyak dengan sikit, cepat dengan lambat – kita yang pilih!

Jadilah orang-orang yang bijak… ke arah Multiple Source of Income & Pendapatan Pasif yang sebenar-benarnya – berterusan & meningkat pulak tu, insyaAllah.

Mesej KHAS IKHLAS dari DJ…

Kepada LEADERS yang mempunyai RANGKAIAN atau STAF di bawah mereka especially leaders besar… biasanya kita ni POSITIF & BERTANGGUNGJAWAB orang nya…

Saya dengan rasa RENDAH HATI memohon anda CHECK-IT-OUT SENDIRI bisnes C2Joy yang sedang nak pick-up ini… sekarang adalah TIMING YANG TEPAT! (jika anda check-it-out sendiri anda akan faham apa yang saya maksudkan timing tersebut..). JANGAN DENGAR CERITA DARI PIHAK KETIGA – sendiri dengar DIRECT. PERCAYA lah cakap saya jika anda tidak join pun, ramai di dalam rangkaian atau staf anda yang AKAN JOIN NANTI.. its just a matter of TIME.. No worries, bisnes ini TIDAK KONFLIK dengan mana-mana bisnes atau pekerjaan yang anda & rangkaian atau staf anda sedang lakukan sekarang sebab SEMUA ORANG PAKAI HANDPHONE, kalau TAK JOIN PUN TETAP PAKAI HP, BAIK JOIN – DAPAT JUGA BENEFITS nya & boleh buat DUIT. Kalau untuk anda dah cukup, buatlah untuk BANTU RANGKAIAN atau STAF anda.

Saya YAKIN, SEBAGAI LEADER (tidak kira kecil atau besar), kita tentu ada KEINGINAN NAK BANTU GROUP KITA baik yang rapat/loyal dengan kita atau yang biasa-biasa sahaja dengan kita, semua kita nak bantu. Jadi, saya MENYERU agar anda LUANGKAN SEDIKIT MASA BERHARGA ANDA, LAPANGKAN MINDA – GO CHECK-IT-OUT SENDIRI. DO IT NOT FOR YOU BUT FOR YOUR GROUP. HELP THEM! Kadang-kadang rangkaian atau staf kita tidak berani nak buat sebab mereka hormatkan kita & sayang pada kita, mereka takut kita tersinggung walaupun mereka SEBENARNYA MEMERLUKAN PELUANG INI. Jangan sia-siakan kepercayaan mereka & rasa hormat mereka pada kita sehingga kita TERLEPAS PANDANG akan keperluan mereka. ITS OK JIKA LEPAS CHECK-IT-OUT SENDIRI anda rasa tidak sesuai untuk anda & rangkaian atau staf anda, NO OBLIGATION lepas dengar ANDA SENDIRI DECIDE. Saya cuma mohon anda JANGAN MENOLAK TANPA TAHU CERITA SEBENAR/DETAILS… Kan kita ni orang-orang yang positif & bertanggungjawab!

“Jangan malu-malu untuk buat extra income.. kalau kita susah bukan ada orang lain yang nak tolong pun… Bangkit! Bangkit! Usah di kenang peristiwa yang lepas – baik kejayaan mahupun kegagalan, jadikan panduan & sempadan.. yang penting hidup hari ini & di masa akan datang.. Hidup kita, kita yang pilih, kita yang tentukan, kita yang usahakan, ofcourse dgn izinNya…”

Wake up & dreams… 🙂 Peluang dah ketuk depan pintu ni… cepat-cepat ler buka… orang lain yang di introduce sama waktu dengan u dah laju dah ni.. orang di Sabah pun laju.. boleh buat online/offline, DJ tolong tunjukajar…”

“We are not born to win or born to lose, but we are born to choose”

sistem base-4-serangkai

Untuk dapatkan stok susu C2Joy atau konsultasi, anda boleh hubungi orang yang memperkenalkan produk ini atau pengedar-pengedar berdekatan dengan kawasan anda

PUCHONG

  • Dato Jah 019-310 5171 (Kinrara) 
  • Hj Loq 011-1514 1369 
  • Nad 012-913 9574 
  • Roza Saidin 011-1891 0235 (Tasik Prima) 
  • Azimah 0199371658 (Puchong Utama)


SERDANG

  • Cik Zaimah 011-1881 7710 
  • Rafidah 012-3971260 


SERI KEMBANGAN

  • Zaidi Ismail 018-217 2697

 

SHAH ALAM

  • K Ani 017-879 5445 


SAUJANA UTAMA/ COUNTRY RESORT/ SG. BULOH

  • Rumaizah 019-250 4524 


PETALING JAYA

  • Nina 017-347 9788 
  • MaryMJ 011-1529 7769 
  • Olivia Usun 016-931 1385 


BANGI

  • Yazid Daud 010-524 8018 
  • Fizzy Kassim 019-6555634


SEMENYIH

  • Puding 011-3815 7133 


BERANANG


KAJANG

  • AnNa LuNa (AL) 019-341 2236 


TAMAN MELAWATI

  • Zulhairi 017-306 9691 


HULU KLANG


➖Ampang

– Ayob Dellah 011-3504 6346 

– Azhar 018-791 4456 

– Khazura 018-2348221 

➖Gombak

– Eh Pon 012-320 8232 

➖Selayang

– Umie 016-249 1537 

– Syafiqah 014-979 6234

– Aniza 0172695538

➖Subang 

– 

➖Rawang

– 

➖Batu Caves

– Zara 012-314 6454 

➖Dengkil

-Ani 019-207 5870 

➖Bandar Sri Damansara

– Suryana 019-222 2256 

➖Mohamad Ikhsan Selamat 019-9565077 – Kota Damansara 

➖Setia Alam

– Zairul 010-7889748 


➖Sepang/KLIA

-Fazlinda 010-2317315 ✅1⃣

 

 

CHERAS

  • Kamaruzaman Zainal (KZ) 010-771 3006
  • Sufia 010-437 6199 
  • Mohd Nazri b Mat Daud
 

Keramat

-Timm 019-3968411

 

➖Wangsamaju

-Shahri@ayie 0111-4455229

 

  (Balakong) 014-6288769✅1⃣💰

 

➖ Bandar Sri Permaisuri/ Alam Damai

– Azmi MS 019-278 4775 ✅1⃣💰

 

➖Jalan Klang Lama

– Jamaliah 014-220 7670 ❌

 

📍Putrajaya/CyberJaya

– Elaine 012-601 8205 ✅1⃣💰

– Norlaili 014-369 7269 ✅1⃣💰

– Sofian 011-3534 4885 ✅1⃣💰

 

Nilai/ Seremban

– Seri Nian 012-780 5727 

 

➖Gemas

– Muhamad Solahuddin 010-776 0925 ✅1⃣💰

 

➖Bahau 

– Nurul Azmiza 017-515 0206

Melaka

Johor Bahru

–  Juna 014 – 2255 994 

– Siti Azrina 011-36692294 

Ipoh

– 

➖Taiping

– Salim Ahmad

010-810 5889 

— Taiping/Padang Rengas 

– 

 

➖Tapah

– Salmah Ahmad

011-6483 2743 

 

➖Sungai Petani

➖George Town

– Fadzil 017-416 9257 

 

➖Bayan Lepas

– Marina 010-790 8267 

 

➖Teluk Kumbar

-Zarina 019-548 8644 

 

➖Balik Pulau

– Zaidi 011-2047 8541 

PERLIS

➖Kuantan

– 

 

➖Pekan 

➖Kuala Terengganu

➖Kota Bharu

 

➖Wakaf Bharu

 

 

➖ Selising

Mak Ngah 011-7035 5532 

 

➖ Pasir Puteh

Haslizawati 019-989 0672 

➖Kota Kinabalu

– 

➖Kuching

Untuk dapatkan stok susu C2Joy atau konsultasi, anda boleh hubungi orang yang memperkenalkan produk ini atau pengedar-pengedar berdekatan dengan kawasan anda

END

MyC2Joy.com © 2019

DILARANG mengeluarkan mana-mana kandungan website ini dalam apa jua bentuk dan apa jua cara sama ada elektronik, cetak, mekanik, fotokopi, rakaman atau pengstoran maklumat termasuk sistem dapat kembali, tanpa kebenaran bertulis daripada BisnesJaya Group.